Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
У Мелітополі відбувся V Форум інтеркультурних міст України

  На базі Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Б. Хмельницького пройшов V Форум інтеркультурних міст України за міжнародною участю. Долучився до заходу заступник міського голови Михайло Семікін.


      Протягом 230 років Мелітополь розвивається як територія дружня до людини. Тут шануються традиції та розвиваються міжкультурні зв’язки. 
     У 2008 році Мелітополь став першим українським містом – учасником Програми Ради Європи «Міжкультурні міста», а в 2011 році – Української платформи інтеркультурних міст. У 2016 році був презентований План міжкультурної інтеграції Мелітополя - перший документ такого змісту в Україні. 
    На урочистому відкритті V Форуму інтеркультурних міст заступник Мелітопольського міського голови Михайло Семікін звернувся до всіх присутніх:
- Міська влада створює сприятливі умови для розвитку та культурного самовираження усіх етнічних спільнот, які цілком інтегровані у міське соціальне, культурне та політичне життя, зберігаючи при цьому власну мову і традиції. Сьогодні Мелітополь проводить вже п’ятий ювілейний форум інтеркульутрних міст, і кожний такий захід стає міжкультурною подією і надає нового поштовху інтеркультурній інтеграції України.
Успішної роботи та приємних вражень від медового міста, черешневої столиці - нашого інтеркультурного Мелітополя! - привітав учасників заступник міського голови.
   До учасників також звернулись експерт Ради Європи, національний координатор мережі інтеркультурних міст України Ксенія Рубікондо, професор, ректор МДПУ імені Богдана Хмельницького Анатолій Солоненко, директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації Владислав Мороко, керівниця проєкту «Захист національних меншин, включаючи ромів та мови меншин в Україні» Земфіра Кондур. 
 Після обговорення актуальних питань гості перемістились на наступну локацію форуму — в міський краєзнавчий музей, де на них чекала театралізована екскурсія та дегустація фірмових смаколиків Мелітопольщини.

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021