Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
В МДПУ ім. Б. Хмельницького пройшла міжнародна науково-практична конференція

        28 червня на базі МДПУ ім. Б. Хмельницького відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція “Кримські татари: минуле та сьогодення”, присвячена 30-річчю діяльності Другого Курултаю кримськотатарського народу з нагоди Дня кримськотатарського прапору.
         В ході конференції обговорювалися такі важливі теми, як суверенітет та єдність країни, вклад кримськотатарського народу у історико-культурну спадщину України та у сьогодення.
 
         У науково-практичній конференції взяв участь заступник міського голови Михайло Семікін. Він привітав присутніх від імені народного депутата України Сергія Мінько, Мелітопольського міського голови Івана Федорова та від всієї мультикультурної мелітопольської громади.
 
          - Ми вдруге збираємося, щоб обговорити минуле та сьогодення кримських татар. Такий формат нашої зустрічі зумовлений, по-перше, активною громадянською позицією, небайдужістю до різних соціально-культурних проєктів, розбудови Мелітопольщини, значним внеском у розвиток Мелітопольського краю багаточисельної кримськотатарської громади Мелітополя; по-друге, ініціативою Мелітопольського педагогічного університету дослідження на основі наукового аналізу історії кримськотатарського народу, по-третє, актуальністю розбудови толерантної інтеркультурної громади як сталого підґрунтя державної української ідентичності. Кримські татари протягом століть жили поряд з українцями, перепліталися їхні історичні та особисті долі, вибудовувалися взаємовідносини. Вивчаючи історію кримських татар, ми глибше зрозуміємо і власну історію. На цьому розумінні зможемо вибудувати продуктивну суспільну модель, яка дозволятиме, за прикладом європейських громад, досягати спільних цілей на благо розвитку нашої інтеркультурної Мелітопольщини, тому що саме тут нам разом жити, будувати, творити, - привітав учасників конференції Михайло Семікін.
< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021