Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Громадськість долучилась до розробки Концепції інтегрованого розвитку Мелітополя до 2030 року
   

     В Мелітополі в рамках розробки Концепції інтегрованого розвитку Мелітополя до 2030 року проходять громадські консультації. З 1 по 3 липня 2021 року в різних районах міста експерти проводять дослідження та збирають проблематику. Заходи відбуваються в рамках реалізації проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні II», учасником якого Мелітополь став у 2019 році.

     Проєкт «Інтегрований розвиток міст в Україні II» впроваджується німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за фінансування Урядів Німеччини та Швейцарії. Мета проєкту – пошуки шляхів та ідей для покращення якості життя в місті та забезпечення його розвитку. Всі вони знайдуть своє відображення у Концепції інтегрованого розвитку Мелітополя до 2030 року.

     Консультанти зі всієї України та фахівці Мелітопольської міської ради аналізують місто з різних перспектив. Це дасть можливість зробити місто та окремий мікрорайон більш комфортними, безпечними та цікавими.

     Протягом трьох днів — 1, 2 та 3 липня в експертна група представила результати попереднього дослідження та обговорила їх з мешканцями міста під час громадських консультацій. Вони відбулись в районі Нового Мелітополю та мікрорайону. 3 липня громадські консультації проходили у музейному дворику краєзнавчого музею. Учасників вітала перший заступник Мелітопольського міського голови Ірина Рудакова.

      - Сьогодні ми працюємо над створенням документу, за яким будемо працювати багато років. Концепція інтегрованого розвитку Мелітополя визначить, як наше місто буде розвиватися не тільки у інфраструктурному напрямку, а й у медичній, спортивній, соціальній, культурній сферах. У вас є багато питань і всі ми їх будемо вирішувати. Ми маємо розуміти, в якому напрямку нам рухатись, і для цього нам вкрай важлива ваша думка. Сьогодні ми обговоримо, що варто виправити, яку роботу посилити. На створенні такого концептуального документу з публічним обговоренням наполягає Мелітопольський міський голова Іван Федоров, і ми його підтримуємо. Ми маємо розуміти, куди місто рухається, якою є його концепція та яким буде розвиток. І над цим ми сьогодні плідно попрацюємо,- зазначила Ірина Рудакова та подякувала містянам, що знайшли час для такої важливої роботи.

     Представник компанії GIZ Євген Лосєв подякував мелітопольцям за активність та небайдужість. Він наголосив, що проєкт «Інтегрований розвиток міст в Україні II» спрямований на зміцнення спроможності муніципалітетів і міст, їх стійкість до викликів сьогодення.

      - Це сучасна світова практика і ми хочемо, щоб вона впроваджувалася в українських містах. В проєкті 8 міст України і Мелітополь — це єдине місто не обласного значення, яке бере в ньому участь. Безумовно, в місті є проблеми, які потребують вирішення. Ми будемо пропонувати вам дострокову та різнорівневу стратегію розвитку задля того, щоб кожен міг відчути покращення в доволі короткий термін, - запевнив Євген Лосєв.

     Під час громадських консультацій кожен мешканець міста мав можливість зробити внесок у розвиток Мелітополя і свого мікрорайону. Усі ідеї, проблеми і пропозиції мелітопольців будуть включені до Концепції та враховані експертами проєкту.

 
 
   

 

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021