Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
У лікарні невідкладних станів презентували нову рентгенографічну систему

 

     У відділенні екстреної (невідкладної) медичної допомоги лікарні невідкладних станів 3 серпня розпочала роботу нова рентгенографічна система Calypso MTOes. Як працює сучасний комплекс, проінспектували голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух, Мелітопольський міський голова Іван Федоров, директор Департаменту охорони здоров'я ЗОДА Олексій Кулинич та голова Мелітопольської райдержадміністрації Ігор Судаков.

     Сучасна рентгенографічна система Calypso MTOes загальною вартістю 4 млн 832 тис. грн. була придбана за кошти державного бюджету. Вона розрахована на два робочих місця.

     За словами Мелітопольського міського голови Івана Федорова, тільки минулого року відділення променевої діагностики виконало майже 18 тисяч рентгенограм, з яких близько 80 % складають ті, що виконані в ургентному порядку травматологічного, хірургічного, кардіо-неврологічного та терапевтичного профілів.
Цього року відзначається тенденція до збільшення обсягу рентгенологічних досліджень. Це обумовлено збільшенням кількості пацієнтів за рахунок приєднання прилеглих до Мелітополя районів. Лікарня невідкладних станів є опорним закладом і надає вторинну медичну допомогу 290 тис. жителям об'єднаного Мелітопольського району.

     Раніше медпрацівникам доводилось робити рентген-знімки на старому аналоговому апараті китайського виробництва. У порівнянні з ним нова рентгенографічна система має високу цифрову обробку зображення, а значить, і його високу якість, дозволяє зберігати великий обсяг рентгенограм на сервері, надавати їх в електронному вигляді для отримання дистанційної консультації пацієнтів з телемедицини. Тут також вбудована система обліку дозового навантаження на пацієнта, є можливість оцінки стану м'яких тканин, відсутні витрати на хімічні реактиви.
     Крім того, вже через 30 секунд після виконання дослідження кожен лікар може переглянути рентгенограму, не виходячи зі свого кабінету, завдяки спеціальній медичній програмі.
     Іван Федоров підкреслив, що у новий кабінет рентгенографії зроблено два входи, аби відокремити пацієнтів стаціонару від пацієнтів, які прийшли на обстеження за направленням сімейного лікаря.

     - Раніше завдяки програмі Президента України «Велике будівництво» ми провели реконструкцію відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги лікарні невідкладних станів — ця робота була розпочата в липні 2020 року і завершена у травні 2021 року. Сьогодні відділення відповідає всім сучасним вимогам та потребам пацієнтів та медперсоналу. У відремонтованих приміщеннях встановлена рентгенографічна система Calypso F MTOes, яка розпочне прийом пацієнтів вже сьогодні, тут також підготовлені приміщення для розташування МРТ та ангіографу. Відповідне навчання наші лікарі вже пройшли, чекаємо на обладнання, - резюмував Іван Федоров.

   

 

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021