Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Роз'яснення Управління державної служби Головдержслужби в Запорізькій області

Роз'яснення Управління державної служби Головдержслужби в Запорізькій області.

У зв'язку із надходженням до управління державної служби численних звернень від державних службовців, місцевих органів виконавчої влади, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, за результатами аналізу характеру зазначених звернень управління державної служби Головного управління державної служби України в Запорізькій області надає наступні роз'яснення щодо зарахування до стажу державної служби окремих періодів роботи:

            1.       Щодо  зарахування  до  стажу  державної  служби   періодів роботи у військових частинах Міністерства оборони.

До стажу державної служби зараховується період роботи лише на посадах керівних працівників і спеціалістів (невійськовослужбовців) в апараті органів управління військових формувань, а саме: в центральному апараті Міністерства оборони України та колишнього СРСР, управліннях видів Збройних Сил, військових округів та інших прирівняних до них органів військового управління, а також в управліннях груп військ, флотів, армій, корпусів.

Порядком обчислення стажу державної служби, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 03.05.94 № 283, не передбачено зарахування до стажу державної служби періоду роботи у військових частинах, які не відносяться до органів управління військових формувань (структурно не входять в штат цих органів).

Зарахування до стажу державної служби періоду роботи у військових частинах, які були дислоковані у групах військ та структурно не входили до апарату органів управління військових формувань (управління групи військ, армії, корпусу), діючими нормативно-правовими актами також не передбачено. У даному випадку посилання на абзац 7 пункту 3 Порядку обчислення стажу державної служби (час роботи за кордоном) є помилковим.

У випадках, коли у трудовій книжці зроблено запис по умовному найменуванню військових частин - наприклад: військова частина пп 64476, військова частина А-3125, для визначення дійсних найменувань військових частин та належність їх до структури апарату органів управління військових формувань потрібні відповідні довідки. Це можуть бути довідки цих же частин, військкоматів, Центрального архіву Міністерства оборони Російської Федерації (142100, м. Подольськ Московської області), Генерального штабу Збройних Сил РФ (103168, Москва, К-168), Центрального архіву Міністерства оборони України (01010, м. Київ, вул. Січневого повстання, 1).

            2.       Щодо   зарахування   до   стажу   державної   служби    часу військової служби.

До стажу державної служби включається час військової служби у Збройних Силах та інших військових формуваннях. При цьому до стажу державної служби державним службовцям включається весь час військової служби (незалежно від займаних посад), яку вони проходили у Збройних Силах та інших військових формуваннях України та колишнього СРСР. Підставою для включення до стажу державної служби часу військової служби є записи про проходження військової служби у військовому квитку.

            3.      Щодо зарахування до стажу державної служби часу військової служби у Збройних Силах та інших військових формуваннях держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав.

Може бути включеним до стажу державної служби лише час військової служби у військових частинах, які були розташовані на території Російської Федерації, та інших держав СНД у перехідний період (1992-1993 р.р.), за умови повернення військовослужбовців для проходження військової служби в Україну.

            4.      Щодо зарахування (включення) до стажу державної служби періодів роботи (служби) на пільгових умовах (у кратному розмірі).

Законом України «Про державну службу», а також Порядком обчислення стажу державної служби, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 03.05.94 № 283 пільгове обчислення стажу державної служби не передбачено.

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021