Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Засідання виконкому
Image

25 січня відбулося засідання виконавчого комітету Мелітопольської міської ради.

На порядок денний виносилося дев’ять питань: планові, житлові, архітектурні, МБТІ, про тарифи, фінансові питання, соціального захисту, опікунської ради та інші.

Всі питання були розглянуті й по кожному з них були прийняті відповідні рішення.

Серед інших питань на засіданні виконкому було розглянуто Звіт про витрати коштів Мелітопольського міського фонду охорони навколишнього природного середовища у 2006 році, про який доповіла головний спеціаліст з питань екології Людмила Георгіївна Фоміна.

Головний спеціаліст з питань екології Людмила Георгіївна Фоміна:

Відібрано та проаналізовано 32 проби грунту з території лісорозсадника та вул. 40 років Жовтня до струмка Піщанського включно, декілька проб грунтових вод з режимно-спостережних свердловин, розташованих вздовж межі лісорозсадник – житлова зона, проби води з струмка Піщанського, проби зразків рослинного покрову.

За результатами виконаних досліджень встановлено, що за оцінюваний період 1998 – 2006 роки в межах ділянки відбулося масове хромове забруднення грунтових вод: у початковий період – екстремальне, потім надмірне і помірне, але забруднення грунтового шару поверхневих відкладів не відбулося. Стан грунтів можна вважати відносно задовільним, таким, що не створює реальної загрози здоров’ю населення, з незначним перевищенням природно-техногенного фону в окремих зонах точкового характеру.

Накопичення хрому у зразках рослинності не перевищує гранично-допустимі та фонові показники.

Цей висновок цілком підтверджує започатковане уявлення щодо характеру розвитку забруднення у вертикальному висхідному напрямку, яке було зроблено за результатами попередніх досліджень. Головна роль у процесах поглинання хрому та переведення його у стійкі пов’язані форми належить лесовим суглинкам, які мають дуже високі сорбційні властивості.

Водночас стан підземних вод залишається стабільно забрудненим та набуває сталого розвитку у просторі. За всіма даними ореол забруднення розповсюджується до зони розвантаження грунтового водоносного горизонту – русла водотока Піщанського, що погіршує якість природних поверхневих вод струмка Піщанського, де вже зараз існує стійке забруднення з перевищенням ГДК у 5-6 разів.

За результатами досліджень виконавцем надані рекомендації щодо подальших контрольно-мониторингових досліджень.

За сприятливих погодних умов було створено захисну смугу зелених насаджень вздовж під’їзного шляху до полігону твердих побутових відходів з боку господарчої зони, виконані роботи з догляду за зеленими насадженнями парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення "Парк біля залізничної станції", в тому числі комплекс агротехнічних заходів для оздоровлення дубу, який росте на території парку і є ботанічною пам’яткою природи.

Несприятливі умови урбанізованого міського середовища та відсутність належного догляду приводять до передчасного старіння дубу і зниження його життєздатності. Дерево мало багато хворих, сухих і пошкоджених гілок, річний приріс гілок невеликий. Було виконане санітарне обрізування крони, дренування пристовбурної території (вирито 70 шурфів в які закладено суміш органічних та мінеральних добрив), навколо дубу змонтовано огорожу для запобігання ущільненню грунту. Потрібний регулярний моніторинг стану дерева. Не виключений негативний вплив від високого стояння грунтових вод в тому районі.

По двом природно-заповідним територіям ("Парк біля залізничної станції" та "Лісопитомник") було виконано інвентаризацію зелених насаджень, розробку проектів утримання, виготовлення і встановлення інформаційних та охоронних знаків згідно з Положенням про єдині державні знаки та аншлаги на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду України. Із запланованих по цих об’єктах заходів не закінчено виконання проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, так як ці документи містять багато погоджень сторонніх організацій, що потребує значного часу. Закінчення цих робіт перенесено на 2007 рік.

Здійснено фінансування організації та проведення 10-ї міжрегіональної виставки "Голуб-птах життя – 2006" на базі еколого-натуралістичного центру.

Кошти, які спочатку були заплановані для проведення еколого-краєзнавчого табору, за новим розподілом були витрачені на видання книги "Птахи нашого міста".

В цілому за рік фактичне фінансування природоохоронних заходів становить 84,2 % від плану.

ImageТакож на засіданні виконкому звітував за 2006 рік начальник комунального підприємства „Мелітопольське міжміське бюро технічної інвентаризації” Сергій Олександрович Касярум:

Комунальне підприємство "Мелітопольське міжміське бюро технічної інвентаризації" діє на підставі законів України "Про підприємство", "Про власність", Статуту підприємства, зареєстрованого виконкомом Мелітопольської міської 19.12.2003 реєстраційний № 02140811Ю0011015, а також інших нормативних актів України.

Підприємство здійснює свою діяльність у галузі технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна та реєстрації прав власності об'єктів нерухомого майна на території міста Мелітополя та Мелітопольського району, надання послуг по оформленню документів на приватизацію житла в м. Мелітополі, що регламентується Інструкцією про порядок проведення технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна, затвердженою Наказом Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України від 24.05.2001 року № 127 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України від 10 липня 2001 року № 582/5773), Законом України "Про приватизацію державного житлового фонду" та Тимчасовим положенням про порядок реєстрації прав власності на нерухоме майно, затвердженим Наказом Міністерства юстиції України від 07.02.2002 № 7/5 та зареєстрованим у Міністерстві юстиції України від 18.02.2002 за № 157/6445 (зі змінами та доповненнями).

Основна мета діяльності підприємства - виконання комплексу взаємопов'язаних заходів щодо охоплення технічною інвентаризацією та реєстрацією права власності на об'єкти нерухомого майна на території міста Мелітополя та Мелітопольського району незалежно від форм власності, накопичування архівних матеріалів, надання консультативних послуг юридичним та фізичним особам та оформлення документів по приватизації державного житлового фонду в м. Мелітополі.

Підприємство включено до Єдиного Державного Реєстру підприємств та організацій України за № 199 від 08.02.2006 року.

Згідно з Законом України "Про підприємства в Україні" від 17.03.1991 № 887/ХІІ засновниками БТІ виступають органи місцевого самоврядування. КП „ММБТІ" є юридичною особою та має свій поточний рахунок, гербову печатку.

За видом діяльності бюро технічної інвентаризації є монополістом на ринку послуг з технічної інвентаризації та державної реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна юридичних та фізичних осіб. На підставі рішення виконавчого комітету Мелітопольської міської ради від 10.02.2005 № 37/2 "Про затвердження тарифів на послуги комунального підприємства з технічної інвентаризації"" підприємству було встановлено вартість однієї нормо-години в розмірі 6,32 грн. без ПДВ. Дані тарифи були економічно обґрунтовані і доступні малозабезпеченим верствам населення. Підприємство працює на загальній системі оподаткування та є платником податку на додану вартість.

Згідно з Законом України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2004 рік" від 17.06.2004 № 1801-ІV підприємство почало сплачувати 32 % від фонду заробітної плати до Пенсійного Фонду України, що спричинило зростання собівартості продукції за 2004-2005 роки.

Підприємство не має дебіторської заборгованості та заборгованості по виплаті заробітної плати.

Слід зауважити, що отримання замовлень має сезонний характер та повністю залежить від платоспроможності населення та фінансового становища юридичних осіб, монопольне становище на ринку послуг (у зв'язку з встановленням тарифів на вартість 1 нормо-години) може привести до змін, обумовлених розпорядженням міського голови та інших нормативних документів; зміна законодавчої бази щодо діяльності комунальних підприємств БТІ (зменшення функцій ); зменшується кількість первинної інвентаризації великих промислових комплексів, що не дає можливості збільшення валу підприємства.

Для досягнення поставлених виробничих та управлінських цілей підприємство має у штаті 47 фахівців.

У своїй кадровій політиці підприємство керується КЗпП та колективним договором підприємства.

Кадрова політика передбачає підбір кадрів при прийомі на роботу шляхом співбесіди та обов'язковим випробувальним терміном 3 місяці.

Згідно з п.1.3 Тимчасового положення про порядок реєстрації прав власності на нерухоме майно, затвердженого Наказом Міністерства юстиції України від 07.02.2002 № 7/5 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 18.02.2002 за №157/6445 (зі змінами та доповненнями), реєстраторами у бюро технічної інвентаризації можуть бути призначені особи з вищою юридичною освітою. На посади інженерів, техніків з технічної інвентаризації фактично не проводиться спеціалізованої підготовки учбовими закладами України. У КП „ММБТІ" постійно проводиться підвищення кваліфікації фахівців у напрямку юридичної, економічної, архітектурно-планувальної, землевпорядної освіти за рахунок підприємства. Навчання проводиться на базі вищих учбових закладів, семінарів Асоціації БТІ та обміну досвідом з провідними БТІ України. До підвищення кваліфікації фахівців залучаються пенсіонери БТІ, які мають великий досвід роботи.

Підприємство має будівлю за адресою: вул. К.Маркса, 27, де проведено капітальний ремонт та газифікацію за рахунок власних коштів. На балансі підприємства є автомобілі Lanos, СНЕVROLET "Лачетті".

Для безперебійної роботи в Єдиному Реєстрі прав власності підприємство повністю забезпечено комп'ютерною технікою та має передану на баланс систему зв'язку від ДП „Інформаційний центр" Міністерства юстиції України.

У 2007 році планується збільшення виручки від реалізації, збільшення чисельності працівників для поліпшення якості послуг, збільшення відрахувань до бюджетів у вигляді прибуткового податку та податку на прибуток. Також планується проведення ремонтних робіт, придбання меблів та оргтехніки, обладнання локальною комп'ютерною мережею з встановленням комп'ютерної програми, необхідної для впровадження схеми "стіл замовлень-виконавець-бухгалтерія-стіл видачі замовлень", що дасть змогу контролю строків виконання замовлень і оплати послуг.

Розподіл витрат у структурі вартості послуг підвищились: витрати на заробітну плату, тому що змінилася мінімальна заробітна плата з 262,00 грн на 01.01.2005 до 400,00 грн на 01.01.2007; відрахування на соціальні заходи (підприємство стало працювати на загальній системі оподаткування).

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021