Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Весна в інтеркультурному місті
Image

Захід "Весна в інтеркультурному місті", який пройшов 20 квітня в караїмському етнокультурному центрі "Кале",  завершив в Мелітополі Великодні свята.




Представники національно-культурних товариств міста познайомили гостей зі звичаями та традиціями святкування великої події - Воскресіння Христа, а також підготували виставку атрибутів Великодня та традиційних страв. Так караїмська громада частувала тимбилом (прісним коржиком), на який наносять візерунки, що символізують сонце і які схожі на українські візерунки на писанках. Болгарське товариство «Балкани» презентувало каравай-козунак, який господарки готують на честь Великодня, а товариство за німецьку самобутність «Відергебурт» зайців, випечених з тіста, які є символом головного весняного свята тощо. Всі ці рецепти згодом увійдуть до спеціальної книги, де будуть зібрані найсмачніші блюда кухонь різних народів. Також гості свята мали можливість прикрасити святковими символами дерево бажань, взяти участь в різноманітних конкурсах, разом заспівати і розмістити свої побажання мешканцям Мелітополя, написані на клаптиках паперу, на символі заходу «Весна в інтеркультурному місті» - кованому яйці - роботі майстра Дениса Вюста.

- Цього року ми продовжили традицію святкування «Інтеркультурного Великодня», змінивши форму заходу, який тепер має назву «Весна в інтеркультурному місті», - зазначила заступник міського голови Ірина Донець. - Ви всі знаєте, що Великодень - це символ відродження, великої любові Бога до людини, і людей один до одного. Впевнена, що православна заповідь «Возлюби ближнього свого, як самого себе», близька всім релігіям, адже тільки ця любов дарує мир і злагоду, дружбу та розуміння. І головне в нашому місті, де мешкає більше 100 національностей і наші рідні, друзі, колеги можуть належать до будь-якої з них, не просто показати таким святом, що ми багатокультурні, а що ми взаємодіємо і з повагою ставимось один до одного.

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021