Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Соціальна підтримка дітей пільгових категорій

Поліпшення стану оздоровлення дітей пільгових категорій може бути здійснене тільки завдяки розробці цільових програм на місцевому рівні та недопущення скорочення асигнувань у цій сфері

Про виконання цільової програми “Соціальна підтримка дітей пільгових категорій щодо оздоровлення влітку 2006 року" Мелітопольська міська рада Виконавчий комітет заслухали доповідь завідуючої відділом з питань сім'ї та молоді виконавчого комітету Мелітопольської міської ради Донець І.Ф. "Про виконання цільової програми „Соціальна підтримка дітей пільгових категорій щодо оздоровлення влітку 2006 року", виконавчий комітет Мелітопольської міської ради відзначає, що реалізація заходів щодо організації оздоровлення на міському рівні є доволі ефективною і дає змогу забезпечити доступність оздоровлення для більшої кількості дітей із соціально неспроможних сімей міста.

Робота в цьому напрямку базується на дотриманні вимог Конституції України, Закону України "Про охорону дитинства", Державної програми відпочинку і оздоровлення дітей на період до 2008 року та інших нормативно-правових актів різного рівня.

З метою збільшення кількості дітей міста, охоплених оздоровленням, забезпечення доступності оздоровлення в заміських оздоровчих закладах для дітей з соціально незахищених категорій сімей відділом з питань сім'ї та молоді виконавчого комітету Мелітопольської міської ради була розроблена цільова програма „Соціальна підтримка дітей пільгових категорій щодо оздоровлення на 2006 рік" на загальну суму 120,0 тис.грн. Програма була затверджена рішенням 56 сесії Мелітопольської міської ради IV скликання від 28.12.2005 № 6/4. Фактично на реалізацію цільової програми оздоровлення були виділені асигнування тільки у сумі 66,214 тис.грн.

Відповідно до Договору, укладеного між виконавчим комітетом Мелітопольської міської ради і Центром оздоровлення, реабілітації та туризму "Рассвет" (сел. Богатир Якимівського району), як переможцем міських торгів, за рахунок коштів, передбачених на реалізацію зазначеної Програми, на оздоровлення були направлені 90 дітей пільгових категорій, і, додатково, 2 дітей - за рахунок коштів оздоровчого центру відповідно до його власної тендерної пропозиції.

З метою організаційної підтримки сімейного відпочинку і оздоровлення дітей з багатодітних родин разом з батьками з місцевого бюджету були виділені кошти на придбання 85 місць для проживання дітей, батьки яких є членами громадської організації „Спілка багатодітних сімей міста Мелітополя", на базі оздоровчого табору „Юність" (сел. Богатир Якимівського району), що знаходиться у відомчому підпорядкуванні Якимівського професійно-технічного училища №51. За власне перебування та харчування дітей на відпочинку батьки розраховувалися самі.

Цільовою програмою „Соціальна підтримка дітей пільгових категорій щодо оздоровлення на 2006 рік" були передбачені асигнування для перевезення дітей пільгових категорій до оздоровчих закладів та їх повернення у разі виділення путівок за рахунок обласного бюджету, що дало змогу виділити кошти на оренду транспорту для перевезення 62 дітей на оздоровлення до ДОЦ „Лісова пісня" (сел. Богатир Якимівського району).

У той же час, вивчаючи та аналізуючи стан справ стосовно оздоровлення, можна визначити ряд проблем, головною з яких є те, що фінансове забезпечення оздоровчої кампанії, особливо оздоровлення дітей пільгових категорій, здебільшого покладається на місцеві бюджети.

Таким чином, можна зробити висновок, що поліпшення стану оздоровлення дітей пільгових категорій може бути здійснене тільки завдяки розробці цільових програм на місцевому рівні та недопущення скорочення асигнувань у цій сфері. З метою посилення уваги до організації оздоровлення дітей пільгових категорій та враховуючи вищевикладене, виконавчий комітет Мелітопольської міської ради

Було прийнято рішення:

1. Інформацію завідуючої відділом з питань сім'ї та молоді виконавчого комітету Мелітопольської міської ради Донець І.Ф. „Про виконання цільової програми „Соціальна підтримка дітей пільгових категорій щодо оздоровлення влітку 2006 року" узяти до відома.

2. Завідуючій відділом з питань сім'ї та молоді Донець І.Ф.:

2.1. Забезпечити розробку та затвердження у встановленому порядку цільової програми соціальної підтримки дітей пільгових категорій щодо оздоровлення на 2007 рік, враховуючи позитивний досвід реалізації такої Програми у попередні роки.

2.2. Урахувати при підготовці проекту програми соціальної підтримки дітей пільгових категорій щодо оздоровлення на 2007 рік можливість безкоштовного оздоровлення дітей із сімей, які не визначені у Державній програмі відпочинку і оздоровлення дітей як пільгові, але дійсно потребують допомоги та підтримки, а саме: з неповних сімей, з сімей, обидва батьки в яких є інвалідами.

2.3. Надати пропозиції постійній депутатській комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку міста Мелітопольської міської ради щодо передбачення в проекті міського бюджету на 2007 рік коштів на реалізацію програми соціальної підтримки дітей пільгових категорій щодо оздоровлення у сумі 130,0 тис. грн. та звернутися з клопотанням проконтролювати недопущення скорочення затверджених асигнувань на оздоровлення дітей пільгових категорій за фактом.

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021