Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Робота громадських рад Запорізької області
  У Запорізькому регіоні створено громадську раду при облдержадміністрації і 24 громадських ради при райдержадміністраціях та виконавчих комітетах міст обласного значення. У червні 2013 року відбулись звітно-виборчі збори із формування громадської ради при Бердянському міськвиконкомі, у м. Мелітополь працює кілька громадських органів, які успішно зарекомендували себе у попередні роки (координаційні ради підприємців, молоді та студентства, «афганців» та «чорнобильців» тощо). 
 
До складу громадських рад всіх рівнів входять 407 уповноважених представників інститутів громадянського суспільства, 21% з яких представляють профспілки та їх об’єднання, 18% - ветеранські організації, по 7 % - спортивні організації та об’єднання підприємців і роботодавців, 6% - благодійні фонди, по 5% - молодіжні організації та національно-культурні асоціації, 3% - козацькі організації тощо. До складу громадських рад області увійшли 68% чоловік та 32% жінок, 12% складають особи пенсійного віку.

Протягом дев’яти місяців поточного року проведено 136 засідань громадських рад, на яких розглянуто 370 питань, зокрема, щодо реалізації нових соціальних ініціатив Президента України, збереження та розвитку мережі дитячих спортивних майданчиків, реформування системи медичної допомоги, підготовки до відзначення 1025-річчя хрещення Русі, вдосконалення механізмів надання адміністративних послуг, розширення мережі центрів матері та дитини, організації громадського моніторингу судових рішень, протидії поширенню наркоманії та незаконній торгівлі наркотичними речовинами тощо. Громадськими радами спільно з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування організовано 57 заходів.

Кожна з громадських рад Запорізької області має свої цікаві та важливі здобутки. Наприклад, на Чернігівщині ініційовано розробку та прийняття поки що єдиної в області районної програми сприяння розвитку громадянського суспільства. На Токмаччині громадські активісти домоглись відкриття станції екстреної швидкої допомоги у одному з найвіддаленіших куточків району – Кіровській сільраді. Робота місцевої виконавчої влади не лишається осторонь пильного погляду членів громради Розівського району – проаналізовано роботу дільничних інспекторів міліції, внесено пропозиції щодо подолання тіньової зайнятості в аграрному секторі, проведення навчально-методичних семінарів для керівників господарств.

Широку благодійну діяльність ведуть члени громадської ради при Енергодарському міськвиконкомі – допомога пацієнтам геронтологічних відділень у с. Орлянське та с.Іванівка, ремонт квартири та заміна газової плати інваліду дитинства С.Ковальчук, сприяння у санаторному оздоровленні інваліда дитинства М.Кот 2010 р.н., юридична допомога у отриманні страхових виплати родині загиблої в ДТП К.Альохіної тощо.  Якимівськими громрадівцями спільно з районною організацією Товариства Червоного Хреста зібрано 1654 одиниці одягу, 124 пар взуття і 45 іграшок для малозабезпечених верств населення. Громрадою при Бердянському міськвиконкомі організовано благодійний обід до Дня людей похилого віку для представників малозабезпечених верств населення.

Напередодні 75-річного ювілею Запорізької області, велика увага з боку громадськості приділяється збереженню історичної пам’яті. Громрадівці Приазов’я взяли активну участь у підготовці книги «Приазовский район: История края в поколениях» та зйомці документального фільму з нагоди 90-річчя району. Їхні колеги з Пологівщини ініціювали розширення експозиції «Славиться Пологівщина земляками» та наведення ладу на могилах відомих пологівчан.  Громадські активісти з Великої Білозерки сприяли проведенню районного фестивалю «І музи кликали на бій» з нагоди Дня Перемоги та збору 13 тис. грн. до фонду телемарафону «Пам’ять». Громадськими радами у Кам’янсько-Дніпровському та Мелітопольському районах забезпечено активну взаємодію з територіальними центрами соціального обслуговування, надання допомоги одиноким непрацездатним громадянам.

Суспільство не лишається осторонь і гострих соціальних проблем. Зокрема, громрада при Запорізькому міськвиконкомі у кожному районі обласного центру провела інформаційні семінари «Основи створення об’єднання співвласників багатоквартирного будинку», на яких було розкрито правові та організаційні питання створення ОСББ, причини та переваги, процедура процесу, розповсюджена додаткова методична інформація на електронних носіях, як допомога ініціативним групам. Громадською радою Михайлівщини регулярно здійснюється громадська оцінка роботи райдержадміністрації. Позитивно оцінена робота із капітальних ремонтів шкіл та дитсадків, ремонту доріг, боротьби зі злочинністю, організації спортивно-масової роботи з молоддю. Виокремлено і проблемні моменти, зокрема, проектування та будівництва полігону для твердих побутових відходів, реконструкція водопровідних мереж та артезіанських свердловин. Громадські активісти з Куйбишевого організували прибирання території поблизу ставка у райцентрі, а їхні сусіди з Вільнянського району добились встановлення на ТОВ «Агропроінвест–08» шумоізоляційного  та екологічно безпечного обладнання, будівництва прибудинкових доріжок по вул. Ціолковського, ремонту тротуару по вул. Бочарова, разом з ДАЇ постійно беруть участь у рейдах із безпеки дорожнього руху.

Останнім часом значно активізовано роботу Громадської ради при облдержадміністрації, з ініціативи якої з початку року проведено 7 публічних заходів, в тому числі, обговорення проекту національного звіту щодо реалізації міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» та проекту Концепції реформування місцевого самоврядування і територіальної організації влади в Україні, визначення форм та способів вдосконалення роботи митних та податкових органів, аналіз проблемних питань реорганізації територіальних представництв Міністерства екології та природних ресурсів України тощо.

Керівництво обласної виконавчої влади приділяє значну увагу співпраці з громадською радою, голову якої О.Бабича включено до складу колегії облдержадміністрації, а 18 уповноважених представників інститутів громадянського суспільства увійшли до консультативно-дорадчих органів при структурних підрозділах обласної державної адміністрації. Проведено дві зустрічі голови облдержадміністрації О.Пеклушенка із членами громадської ради, на яких обговорено форми та способи висвітлення роботи громадськості на ЗОДТРК «Запоріжжя», у кожному місті та районі визначено телефони «гарячих» ліній для прийому повідомлень громадян про факти незаконної торгівлі наркотичними та психотропними речовинами, проведено закріплення членів громадської ради за містами та районами області.

Загалом, протягом звітного періоду громадськими радами всіх рівнів у Запорізькому регіоні проведено значну роботу із активізації участі громадськості у реалізації державної політики на регіональному рівні, залучення громадських активістів до прийняття управлінських рішень, аналізу проектів місцевих програм та бюджетів, розробки алгоритму взаємодії громадських організацій та органів виконавчої влади.

Разом з для підвищення ефективності громадських рад варто посилити організаційне, фінансове та кадрове забезпечення підрозділів місцевих держадміністрацій, що відповідають за зв’язки з громадськістю, та розглянути можливість ухвалення окремого закону, що визначатиме порядок проведення консультацій з громадськістю при підготовці, розгляду та прийнятті нормативно-правових актів, та дія якого поширюватиметься як на органи державної влади, так і місцевого самоврядування.
 
< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021