Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Затверджено нові тарифи на воду та стоки

У м. Мелітополі затверджено нові тарифи на воду та стоки. Керівництво КП „Водоканал” зв'язує це з якісним стрибком в обслуговуванні населення

27 липня на засіданні виконкому Мелітопольської міської ради одноголосно було прийнято рішення щодо утверждення базових тарифів на послуги водопостачання і водовідведення для Мелітопольського КП „Водоканал”. З 1 серпня 2006 року 1 м3 спожитої води для населення коштуватиме 2,28 грн, а відведення 1 м3 стоків - 2, 70 грн. Тарифи до цього дня були такими – 1,48 грн та 1,54 грн відповідно. Рішенню передувала робота по вивченню нових тарифів, які були винесені на розгляд членів виконкому коммунальним підприємством „Водоканал”.

Відділ планування та економіки комунальних підприємств виконкому Мелитопольської міськради та громадськість міста, яку представляла громадська організація „Теплий будинок”, при особистій участі заступника міського голови Валентина Попова, протягом тижня обговорювали питання, пов'язані із собівартістю реалізованих послуг по водопостачанню і водовідведению та питання, наскільки проекти тарифів відповідають економічно обгрунтованим витратам. У ході обговорення сторони дійшли до висновку, що запропоновані тарифи відповідають реальним витратам і продиктовані часом. В лютому 2005 року, коли були введені діючі тарифи на воду та стоки в загальній сумі 3,02 грн за 1 м3, підприємство „Водоканал” сплачувало за спожиту електроенергію 336, 5 тис. грн, а сьогодні вже 503 тис. грн. За пально-мастильні матеріали платило 42 тис. грн, зараз - 61 тисячу. Мінімальна заробітна плата зросла відповідно з 262 до 350 грн. Це призвело до того, що за підсумками роботи за перше півріччя 2006 року підприємство є збитковим. КП „Водоканал” вичерпало власні резерви для покриття першочергових витрат. Крім цього, енергопостачальні організації за борги минулих років постійно відключають або попереджують про відключення підприємства від енергопостачання. У діючих тарифах кошти для їх погашення не передбачені.

Міський голова на засіданні виконкому підкреслив, що стримувати ріст тарифів означає, що через 2-3 місяця „ми втратимо це комунальне підприємство”. Більше того, щоб потрапити в державні програми іта отримувати кошти з Державного бюджету України, потрібно мати економічно обґрунтовані тарифи на комунальні послуги. Інвестори також будуть працювати тільки з такими територіями.

Заступник міського голови Валентин Попов наголосов на тому, що змінюється структура тарифів, а не тільки їх абсолютні величини, тобто тариф відтепер складається з двох частин - постійної та змінної. У випадках змін платежів, податків і зборів, мінімального рівня заробітної плати, змін цін і тарифів на паливно-енергетичні ресурси і матеріали тарифи на послуги КП „Водоканал” будуть коригуватися. Це забезпечить повне відшкодування витрат підприємства і його розвиток.

Директор КП „Водоканал” Юрій Романов зв'язує нові тарифи з новим якісним стрибком в обслуговуванні населення. У першу чергу будуть відремонтовані каналізаційні мережі та очистні споруди. У м. Мелітополі, як і по всій державі, вже багато років існує така дійова форма підтримки соціально незахищенних верств населення, як субсидії на житлово-комунальні послуги. Прогнозується, що при суттєвому збільшенні тарифів на комунальні послуги зросте і число отримувачів субсидій.

Громадяни, які не можуть користуватися житловою субсидією на загальних підставах, можуть звернутися в комисію виконкому Мелитопольскої міськради по призначенню адресної допомоги, виходячи з їх конкретних життєвих обставин. Писати заяву необхідно в територіальному відділенні житлових субсидій та адресної допомоги за місцем проживанням. В цьому випадку субсидія буде надаватися на підставі акта про обстеження матеріально-побутових умов родини.

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021