Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Екологічне виховання молоді Мелітополя
   

 Наслідки  глобальних екологічних проблем зумовлюють  активний пошук  шляхів їх усунення.    Їх вирішення  неможливе без усвідомлення  себе і природи, як єдиного цілого, вироблення нових  узагальнених моделей  і  принципів поведінки, які можуть   реалізувати духовні і фізичні потреби людини,  але водночас  спонукають до екологічно-безпечної діяльності.

 Безперечно, вирішальна роль у розвитку суспільства  і  гармонізації  відносин між людиною і природою належить сучасній молоді.

 Тому вкрай необхідним для неї є підвищення рівня екологічної освіти, осмислення  можливих  шляхів розвитку суспільства і природи  у XXI сторіччі,  засвоєння  важливих екологічних законів.

 Сучасна концепція  екологічної освіти  передбачає  виховання кожної  особистості  в дусі дбайливого та  відповідального ставлення до довкілля. 

 На виконання міської програми «Реалізація заходів молодіжної політики на 2015 рік», затвердженої рішенням 61 сесії Мелітопольської міської ради Запорізької області VI скликання від 23.12.2014 № 2/42   управлінням молоді та спорту Мелітопольської міської ради вживаються організаційні та практичні заходи щодо екологічного виховання молоді міста, розвитку мотиваційних   та ціннісних вимірів поведінки  і ставлення    до довкілля, корекції  екологічної  свідомості,  які відкривають  нові можливості подолання  глобального  агресивно – споживацького ставлення до природи.

 Управління молоді та спорту Мелітопольської міської ради разом з небайдужім молодіжним активом  впроваджує різні  сучасні  форми  організації  і проведення  практичних  тематичних заходів з залученням   максимальної чисельності молоді.

 Завдяки активізації еко-руху серед молодих городян міста,  Мелітополь долучився до Всесвітнього руху «Let’s do it» та Всеукраїнської соціально-екологічної акції «Зробимо Україну чистою», в межах  яких молодь бере  участь у наймаштабніших  всеукраїнських толоках.

 В межах зазначеного всеукраїнського руху, у 2013 році  в місті було  розпочато  акцію  по прибиранню від сміття  у весняний період   представниками  студентської  і трудової молоді   окремих, визначених за бажанням територій міста.

 Розпочавши  з Лісопарку,   локаційні межі охоплення територій щороку   поступово  розширялись і в цьому році     охоплювали  також   території вулиць Брив-ла-Гайард,  Пушкіна,  садибу Фелібера,  Авіамістечка, а також вулицю Молочну. Чисельність залученої молоді також  зросла з 70  до 400 осіб.

 У зазначеній  діяльності управління молоді та спорту тісно співпрацює з управлінням житлово-комунального господарства.

 Крім толоки,  на локаціях традиційно  відбулись інтерактивні конкурси, висадка дерев в рамках Всесвітньої акції «Дерево миру», музичний захід «ЧИСТОфест». До участі в заходах були задіяні  і представники ініціативної групи «People.ua», які намалювати на бетонній поверхні логотип акції «Зробимо Україну чистою»,  перетворивши її в імпровізовану фото стіну. Учасники прибирання виявили  активність і у зборі вторинної сировини.

 Позитивна динаміка  чисельності учасників    толок  та результати  роботи свідчать про небайдужість  і  зацікавленість молоді  щодо подальшої   участі  в екологічних заходах.

 Разом з цим дуже  прикро, що ця важлива діяльність  поки що не слала   позитивним прикладом для окремої частини населення з низькою загальною культурою, так як упорядковані території  не залишаються  прибраними  тривалий час.

 Тому,  для виховання  у  мешканців міста    загальної  культури і відповідальності за збереження та  привабливість  довкілля, треба   втілювати додаткові механізми  впливу на свідомість  через збільшення  кількості ємкостей  для сміття,   розміщення  зовнішньої  соціальної реклами, підготовку  відеосюжетів та  телепрограм,  проведення тематичних інтерактивних заходів для  населення   усіх вікових категорій і соціальних груп.

 Крім того,  треба  активно заохочувати та мотивувати найактивніших  учасників  молодіжних екологічних заходів (як окремих осіб   так і навчальні заклади, громадські організації).

 

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021