Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Електронна реєстрація тварин

 

 Відповідно до статті 12 Європейської конвенції про захист домашніх тварин, Україна повинна забезпечити можливість постійної ідентифікації собак та котів, а також ведення реєстру ідентифікованих тварин.

На сьогоднішній день в Україні не існує державної програми реєстрації домашніх тварин, немає офіційної національної або єдиної бази даних. Реєстрація тварин в Україні регулюється на рівні муніципалітетів.

Реєстрація домашніх тварин — це перший крок до цивілізованого гуманного поводження з тваринами. Другий крок — це чіпування і стерилізація собак. Чіп дає можливість завжди ідентифікувати собаку, якщо та загубилася. А стерилізація просто необхідна цивілізована умова нормального співіснування собак і людей. Якщо людина хоче розводити собак – вона повинна взяти ліцензію і робити це під наглядом кінологічних клубів.

Мінприроди в листі від 10.09.2014 №5/1-8/11070-14 рекомендує створювати міські реєстри ідентифікованих тварин на платформі некомерційної міжнародної онлайн-бази даних animal-id.info.

На рівні муніципалітетів міст Луцьк, Львів, Чернівці, Мукачеве, Рівне, Херсон, Київ, Миколаїв вже використовуються (у деяких містах ще впроваджуються) міські реєстри ідентифікації тварин на платформі animal-id.info.

Таким чином, незалежно від реєстрації тварин в інших базах даних, платформа animal-id.info поступово стає обов'язковою для реєстрації ідентифікованих тварин у більшості великих міст України.

Аnimal-id.info — це міжнародний проект. Це єдина в своєму роді електронна платформа, яка об'єднує в собі базу даних електронної ідентифікації тварин, систему реєстрації та пошуку бездомних і домашніх тварин, сервіс з пошуку сімей для бездомних тварин. Це некомерційний проект. Ця база входить у європейську базу даних.

В Європі всі тварини зареєстровані та ведеться контроль. Власник не може просто так викинути тварину на вулицю, бо він за неї відповідає. Тому там і нема проблеми з нічийними собаками, там вони не бігають зграями, як у нас. 

Зареєструвати собаку може як ветеринар, так і її власник. Але якщо реєструє тварину власник, то підтвердити правильність реєстрації повинен ветеринар.

За п’ять хвилин у собаки буде власний електронний паспорт, який буде при ньому все життя. Разом з чіпом тварині присвоюють власний унікальний електронний номер з 15 цифр, в якому зашифровані код країни та клініки, де здійснено реєстрацію.

Всі відомості заносяться в єдину базу даних домашніх тварин, а господареві видається реєстраційна карта. Карта, отримана разом з чіпом, – це юридичний документ. Дані з чіпа і карти зчитуються за мить за допомогою спеціального сканера.

Чіпування має ряд переваг: полегшує процес пошуку вихованців-втікачів та доведення права власності на тварину у випадку її крадіжки; є обов’язковою умовою для перетину твариною кордону країн Єврозони; допомагає уникнути підміни тварин на виставках та інше. Чіп не шкодить й не заподіює дискомфорту домашнім улюбленцям, він не загубиться, інформація з нього не зітреться, цей «документ» неможливо підробити, зрізати чи замінити.

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021