Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
Долучайся до інтеркультурного діалогу в рамках реалізації Плану міжкультурної інтеграції Мелітополя!
   

 Основною метою інтеграційного напрямку МІЖКУЛЬТУРНА CВІДОМІСТЬ, ОСВІТА ТА МІЖКУЛЬТУРНЕ СПІЛКУВАННЯ згідно з «Планом міжкультурної інтеграції міста Мелітополь до 2020 року» є реалізація потенціалу освіти і науки щодо розвитку суб’єктів міського громадянського простору, формування їх міжкультурної свідомості та навичок міжкультурної комунікації.

Природно, громадськість не може стояти осторонь, коли йдеться про найвищу цінність національного духу – мову. Чисельні звернення представників етнічних спільнот, громадських організацій, депутатів, містян (із результати соціологічного опитування, проведених Центром соціологічних досліджень Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького (вересень, 2014 р.), до нашого університету свідчать про бажання удосконалити комунікативні компетентності володіння державною мовою.

16 лютого під керівництвом ректора університету професора Валентина Молодиченка, відбулася робоча нарада щодо розроблення конкретних  шляхів реалізації операційного завдання «Підвищення рівня знання державної мови» Плану.

Усвідомлюючи, що неповторне обличчя нації формується під впливом рідного слова, необхідні узгодження дій філологів, університетських педагогів та вчителів-словесників, громадськості, спрямовані на утвердження авторитету української мови.

Йшлося про те, що доцільно організувати курси з вивчення та поглиблення володіння українською мовою для тих громадян, які щиро бажають, але дотепер не мали можливості та сприятливого мовного середовища опанувати державну мову, щоб послуговуватися нею як у суспільно-політичному, громадському житті, так і в повсякденні.

З цією метою у Мелітопольському державному педагогічному університеті створено консультаційний центр з вивчення української мови. 

Повідомляємо всіх бажаючих містян, що з лютого 2016 р. щотижнево розпочато роботу консультаційного центру з вивчення української мови. Основними завданнями консультацій є допомого провідних фахівців університету: філологів, істориків, культурологів є допомога в розвиткові уміння спілкуватися українською мовою в побутовому та навчально-професійному середовищі, засвоєнні норм сучасної української літературної мови, оволодінні навичками слухання, читання, письма, говоріння й перекладу українською мовою, поглибленні знань про українську культуру та етнокультурну міста тощо.

Запрошуємо всіх бажаючих відвідувати наш консультаційний центр щочетверга о 16 годині за адресою: м. Мелітополь, вул. Карла Маркса, 24, філологічний факультет, п’ятий поверх, кафедра української мови. За довідками звертатися за телефоном 44-04-63.

Мелітопольці мають змогу завітати до університетської бібліотеки (директор бібліотеки І.А. Радіонова), де формуються електронні інформаційні фонди бібліотек мовами етнічних спільнот міста.

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021