Інформація
я маю право

Цілодобовий прийом звернень
Цілодобовий прийом звернень:
15-80
+380 (096) 447-22-00
+380 (619) 44-80-15
Стрічка наших новини на вашому сайтіRSS 2.0 Cтрічка новин

Мелітопольська міська рада
Адреса:

72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5

Телефон: +38 (0619) 44-01-62
Факс: +38 (0619) 42-00-66
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script

Виконавчий комітет
Мелітопольської міської ради
Адреса: 72312, Запорізька обл.
м. Мелітополь, вул. М.Грушевського, 5
Телефон: +38 (0619) 42-13-58
Факс: +38 (06192) 6-34-70
E-mail: Этот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
У Луцьку відбувся семінар-тренінг щодо гуманного поводження з безпритульними тваринами

 З 15.05.2016 до 21.05.2016 у м. Луцьку відбувся семінар-тренінг щодо гуманного поводження з безпритульними тваринами, який проводив міжнародний консультант по поводженню з тваринами Браян Фолкнер, що представляв Фонд Naturewatch.


У семінарі взяли участь представники громадської зоозахисної організації «Промінь життя» (м. Кривий Ріг), співробітники КП «Ласка» Луцької міської ради, голова громадської організації «Центр сприяння розвитку електронної ідентифікації тварин» Копач В.П. (м. Дрогобич), начальник управління житлово-комунального господарства Хмельницької міської ради Чапайда В.Л., заступник начальника відділу з благоустрою та екології виконавчого комітету Тодорова Л.І. та начальник участка КП «Житломасив» Мелітопольської міської ради Дубровик А.В.

Браян Фолкнер понад тридцять років працює з тваринами. За цей час брав участь у багатьох проектах у різних країнах світу, тож має напрацювання і досвід, якими готовий поділитися. За його словами, проблему безпритульних тварин вдалося повністю подолати лише у Швеції і Фінляндії.

В Англії більшість притулків для тварин приватні, лише незначна їх кількість належить муніципалітетам. За рік вони відловлюють до ста тисяч бездомних собак, яких поселяють у притулки для подальшої передачі новим власникам.

Фонд Naturewatch підтримує національні уряди, муніципалітети та НДО для того, щоб направляти їх працювати разом із загальною метою гуманно контролювати чисельність безпритульних собак. Це включає в себе не тільки працю безпосередньо з безпритульними собаками, а й роботу з джерелом проблеми, законодавство і освіту населення. КП «Ласка» Луцької міської ради Фонд Naturewatch постійно допомагає вдосконалювати роботу, також засобами відлову та стерилізації тварин.

В рамках семінару заслухали лекції Браяна Фолкнера про відлов та утримання собак, керуванням притулком для безпритульних тварин, як здійснювати підрахунок собак, ознайомились з усіма можливими засобами відлову та практичного їх використання, відвідали притулок для тварин КП «Ласка», здійснювали відлов собак на вулицях Луцька та їх підрахунок.

Останній раз підрахунок собак у Луцьку проводився представниками Фонду Naturewatch у квітні 2015 року, в результаті якого було виявлено 677 безпритульних собак у місті Луцьк. Підрахунок, що проводився 21.05.2016, виявив 425 безпритульних собак.

Така кількість тварин доводить, що Луцьке комунальне підприємство має успішну програму з контролю чисельності безпритульних тварин.

Дані показують, що майже 20% підрахованих собак є потенційно власницькими. Це пояснюється тим, що багато громадян випускають своїх домашніх собак у самовигул. Собаки, які знаходяться у самовигулі можуть сприяти росту популяції собак, якщо вони не стерилізовані.

При роботі на вулицях, більшість побачених собак, що зустрічалися, були визнані як ті, що повернуті після стерилізації під нагляд опікуна, чи власницькі собаки у самовигулі.

Отже підрахунок вказує, що основною причиною для будь-якого майбутнього збільшення чисельності безпритульних собак є безвідповідальні власники, які дозволяють своїм собакам вільно гуляти, і тому вільно розмножуватись. Враховуючи успіх програми з вилову, стерилізації та повернення під нагляд опікуна, громадяни Луцька позитивно сприймають безпритульних собак. Тим не менш, важливо, що ці собаки стерилізуються і не сприяють збільшенню кількості безпритульних собак.

< Пред.   След. >

                                                   Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

Мелітопольська міська рада © 2005-2021